11 juny 2008
La vaga despulla el règim
El socialisme va guanyar les eleccions espanyoles amb claredat, i governa a tort i a dret. Fins i tot sense guanyar, governa. No li falta res per controlar. Té uns socis molt comprensius i amables, que fan tot el possible perquè el líder màxim del partit no tingui problemes de son. No ha de patir per res: si li falta algun vot, sempre hi ha algú d'Esquerra disposat a reforçar el poder socialista.

Però la sort amenaça de canviar, i de forma brusca. La vaga dels transportistes ha despullat el règim socialista, incapaç de garantir una qüestió tan bàsica com és que hi hagi combustible a les gasolineres. La inutilitat de Zapatero la van descobrir fa temps alguns països del nostre entorn, i ara és possible que la comencin a descobrir els seus propis electors. La por al PP no serveix per arreglar problemes, encara que l'oasi socialista va fer creure que sí, que aquesta era la gran qüestió que s'havia de decidir a les eleccions.

Suposo que a la seu dels socis predilectes d'Esquerra comença a haver-hi nerviosisme. Per això fan allò del manual que sempre els ha funcionat: amagar el cap, esperar que passi el temporal i aprofitar la primera bona notícia per sortir a treure pit. Ni Zapatero ni Montilla piulen, ni un sol mot clar i valent: els catalans no tenim qui ens governi en temps de crisi. Són dirigents per quan les coses ja van soles i no demanen una astúcia especial dels governants. Somriuen, diuen ambigüitats i frases boniques, i la premsa els riu les gràcies. Com la de la ministra parlant de "miembras". Mireu el recull de titulars de la premsa internacional d'avui:

  • The Independent(El Regne Unit). Article de Danny Fortson: "Un mal senyal que adverteix que l'augment del preu del petroli només acaba de començar".
  • International Herald Tribune(EE.UU.). Article de David Fuchs: "Les protestes tallen línies de subministrament a Espanya". Subtítol: "Tres plantes d'automòbils interrompen la producció".
  • De Telegraaf (Holanda) Crònica firmada per Jeroenvan derWeijden: "Turistes perjudicats per la vaga de transportistes. Acaparament a les costes"
  • Corriere della Sera (Itàlia) Crònica de Michele Farina: "Els incidents a Espanya i Portugal. La guerra dels camions. Piquets i víctimes". La crònica és anunciada en portada amb aquest títol: "Espanya i Portugal. Dos morts entre els xofers que bloquegen les carreteres"
  • La Repubblica (Itàlia)Crònica d'Alessandro Oppes, a quatre columnes: "Emergència preus. TIR: Dos morts a Espanya i Portugal. Fàbriques en sec. Retencions a França".
  • Il Messaggero(Italia) Crònica del corresponsal, Josto Maffeo, amb títol a tota plana: "Preu de la gasolina: augmenta la protesta a Europa. Tensió pels núvols a Espanya i Portugal. Dos camioners assassinats".

 
Escrit per krls el dia 11.6.08 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici