20 juliol 2008
De com el PSC va traient la crosta nacionalista
Més a poc a poc o més de pressa, el PSC se'n va sortint d'una de les seves obsessions històriques: eliminar la identitat nacional de Catalunya i substituir-la pel succedani del federalisme, fàcil d'empassar per als estómacs al·lèrgics a la cosa catalana. Veiem el que han fet amb Barcelona després de tres dècades de governs i tindrem la fotografia exacta que volen per al conjunt del país. Un país sense personalitat pròpia ni diferenciada, sinó uniformitzat dins d'un estàndard que en podríem dir d'espanyolitat multicultural, però sense deixar de ser espanyola.
D'aquest procés alguns de més barroers, però més sincers, en diuen "arrencar crostes". Som (sóc) una crosta. Van per feina i no s'entretenen ni un minut. Aprofiten el temps i l'oportunitat que els han brindat els companys de socialisme d'Esquerra i tiren milles. Els babaus cauen en les trampes que els paren, però ells van fent. Mentre es fan aplaudir per quatre paraules imprescindibles per no quedar malament, la seva agenda avança implacable. Llegeixo aquest escrit en el bloc "Club 7 Cinema" i hi veig la confirmació de tot això que dic.
Mentre Montilla diu, cínicament, que defensaran el català... el seu govern aposta per produccions cinematogràfiques que treuen al país la personalitat lingüística que fins ara havia tingut. La neguen, la minimitzen, la residualitzen, la confinen al passat. La despolitització de la llengua que Carod-Rovira ens va anunciar és l'únic dels compromisos que s'ha conjurat a satisfer.

 
Escrit per krls el dia 20.7.08 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici