19 juliol 2008
El poc rigor de Carod-Rovira en la defensa del català

El conseller de la Vicepresidència, Josep-Lluís Carod-Rovira, deu tenir molt poc interès amb la feina que li ha encarregat el president Montilla i en canvi té una afecció per la bronca que no la pot controlar. Acabo de rebre el butlletí electrònic "Llengua i ús" que edita el seu Departament i em faig creus de l'escassíssim rigor del conseller.

Jo li vaig exposar un reguitzell de compromisos que el seu Departament ha incomplert i ell va respondre amb un atac furibund contra Convergència (?) però no va respondre res, tal com hauria estat la seva obligació en tant que governant. Un dels molts incompliments era la posada en servei per al mes de març de 2008 d'un traductor automàtic català-occità / occità-català, que s'afegís als que ja existeixen al web de la Generalitat i que presten un servei excel·lent.

El butlletí llengua i ús curiosament anuncia que ja s'ha posat en marxa. Fantàstic, penso. Però em pregunto si el conseller ho devia saber, o li devia preocupar el més mínim... perquè va ser incapaç de dir-ho abans-d'ahir al Parlament. Si ho sabia, cosa que dubto perquè té més feina a excitar-se amb les declaracions d'altres dirigents que no exercint la seva responsabilitat, per què no ho deia com a resposta a la meva crítica?

Però la sorpresa continua. El butlletí diu que això ja rutlla i en facilita l'enllaç i... quines coses! El traductor que la Generalitat anuncia al seu butlletí electrònic no figura al web de la Generalitat on diuen que hauria de ser.

Les presses per atrapar el temps malbaratat pel mal govern de Carod Rovira els porta a la precipitació i a anunciar la posada en marxa d'un servei que, de moment, no existeix. Ai, conseller! Té molta traça a fer demagògia des de la tribuna del Parlament però continua essent el mal governant que ja era quan va ocupar el càrrec per primera vegada. (He fet unes captures de pantalla del servei, perquè imagino que ara correran a posar-ho en marxa i fer veure que enlloc d'una deixadesa i una manca de rigor és un "error informàtic". De res).

 
Escrit per krls el dia 19.7.08 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici