17 desembre 2008
Cara i creu del ple de l'Ajuntament de Girona
Torno del ple de l'Ajuntament de Girona. Ens han rebutjat les al·legacions a les ordenances fiscals per al 2009 d'una forma que no és ni agradable --el to prepotent i agre dels responsables municipals ja és habitual-- ni responsable tenint en compte que vivim una crisi ferotge, que afecta l'economia familiar. Demanàvem que s'ampliessin les bonificacions a les classes mitjanes, però es veu que això és excessiu i l'equip de Govern s'ha mostrat inflexible. Els prejudicis ideològics i segurament el fet que s'ignoren els esforços que han de fer autònoms, petits empresaris i d'altres treballadors per arribar a final de mes han portat el tripartit a rebutjar amb contundència les nostres suggerències. Una llàstima, perquè crec que moltes famílies necesiten un cop de mà de l'administració més propera amb mesures que són a l'abast de l'ajuntament.
Hem vist, d'altra banda, el desori que impera a l'equip de Govern en matèria pressupostària, d'ençà que el mentider compulsiu que hi ha a la presidència del Govern espanyol va anunciar el pla d'inversió municipal de 8.000 milions d'euros. Per això hem elevat un prec a l'equip de Govern, que adjunto en el document que hi ha enllaçat sota aquestes ratlles. Hem fet un vot de confiança a l'equip de Govern i posarem totes les facilitats perquè Girona tregui profit dels 16,3 milions d'euros (als qual s'ha de descomptar l'IVA...) que han de venir del fons d'inversió local. Convergència i Unió ha votat a favor de la delegació de competències del ple a la Junta de Govern local perquè aprovi els projectes que s'han de presentar a aquest fons, primer perquè no volem que perdem oportunitats per raons formals, i segon perquè, de produir-se les mateixes circumstàncies que ara i estant nosaltres al govern de la ciutat, hauríem presentat al Ple la mateixa proposta.
El prec que hem presentat aporta idees i projectes. No voldríem que per una manca d'idees i projectes de l'equip de Govern resultés que perdem oportunitats. Per això hem exigit que el resultat final de la inversió a realitzar a la ciutat de Girona sigui la suma de la inversió prevista en el pressupost municipal (uns 12,3 milions d'euros) i la del fons d'inversió municipal de l'Estat (uns 16,3 milions d'euros). És a dir, 28,5 milions d'euos en un any. Esperem que sigui així.
De l'enginyeria pressupostària ja en parlarem quan toqui. Però serà curiós veure que aquella petició rebutjada que els va formular CiU (ajornar el ple de pressupostos perquè no se celebrés en plenes Fires) s'haurà acabant complint...
prec%20fons%20zapatero.doc

 
Escrit per krls el dia 17.12.08 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici