15 desembre 2008
El PSC i l'epigrama d'en Prouviles
Fa dies que remeno còpies del primer llibre d'epigrames de Carles Fages de Climent que un amic em va fotocopiar de l'original mecanoscrit. Una delícia. Ja els havia llegit abans però mai en aquest format tan personal. I segurament per això algunes de les situacions i personatges d'avui se'm presenten sota el prisma d'un epigrama de Fages, encara que l'obsessió pel políticament correcte converteixi aquesta afició en un exercici condemnat a la clandestinitat. Però avui no em puc estar de reproduir-ne un, perquè d'ençà que se sap allò que ja se sabia però que encara no era formal (el sí del PSC als pressupostos de l'Estat), he recordat de seguida el cèlebre dístic dedicat a un personatge víctima del fibló del mestre empordanès: "La titola d'en Prouviles / és una lot sense piles".

Del paperàs del PSC se'n podria fer un llibre. No han fet res que no haguessin fet abans (singularment en el tristíssim cas de la LOAPA), però ara havien aconseguit convèncer uns incauts que estaven segurs que gràcies a l'impagable favor de regalar-los tot el poder del país es convertirien al sobiranisme, i d'aquí a la independència per la via directa. Que fàcil, eh? Com no se'ns havia ocorregut abans?

A mi no m'ha agafat per sorpresa. Ara diuen que si el PSOE no els fa cas (en què? sobre quin tema? alguna cosa concreta?) sabran qui són i canviaran la relació. Encara no s'han adonat que ja no cola? Si fins i tot els amics --interessats o no-- els costa de creure. La llàstima és que no tinguem el geni empordanès de Fages de Climent que ciselli la realitat sota la seva aguda mecanogràfica i deixi en evidència la indigència política que controla aquest país (gràcies, recordem-ho, als bons oficis de Carod i Puigcercós). Almenys riuríem una estona, enmig de tanta pena.

 
Escrit per krls el dia 15.12.08 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici