17 desembre 2008
L'amenaça de l'harmonització autonòmica, amb el PSC de còmplice
El president del Govern espanyol, Zapatero el Mentider, ha anunciat avui que la proposta de finançament autonòmic garantirà l'harmonització entre els territoris. Veig que ja han perdut la por a revelar les seves veritables intencions --les d'ara i les de sempre-- perquè Zapatero fa servir a propòsit un terme que és tot un discurs. "Harmonitzar", quan es parla de l'Estat de les Autonomies, vol dir Loapa. Vol dir amenaça de regressió cap a l'uniformisme, al gran pacte entre socialistes i populars, naturalment amb el concurs dels 25 diputats catalans del Grupo Parlamentario Socialista del Congrés dels Diputats, per descafeïnar el cafè que ens van servir fa anys.
Bé, i per què haurien de tenir por? Quina por els ha de fer als socialistes revelar les seves veritables intencions si igualment tenen assegurat el poder? Quins canvis de fons ha hagut de fer el socialisme català perquè li sigui lliurada tota Catalunya a les seves mans? Cap ni un: quatre paraules, una mica de bla-bla-bla, però som allà on érem (són allà on eren) fa 30 anys: a la cultura de l'harmonització.
Jo no em sento enganyat perquè mai me'ls he cregut. En el temps de la Loapa jo em vaig manifestar pels carrers de Barcelona. Érem desenes de milers. Els socialistes eren a l'altre costat, defensant una llei impresentable, injusta, retrògrada. Sense modificar aquell esperit --aleshores tot ho feien, com ara, en nom del federalisme-- avui ells controlen Catalunya i el nacionalisme és a l'oposició. Una lliçó que hem d'aprendre per als temps futurs.

 
Escrit per krls el dia 17.12.08 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici