31 desembre 2008
L'any del facebook, i moltes coses més
Ara fa un any vaig publicar en aquest mateix espai un balanç de la meva activitat a la xarxa durant el 2007. Avui publico el balanç corresponent al 2008, que us podeu descarregar en aquest enllaç. No hi ha cap dubte: ha estat l'any del Facebook.

Sóc conscient que alguns polítics han usat les eines d'Internet més com una moda o un gadget electoral que no pas perquè creguin realment en la seva utilitat i importància. Això ens col·loca a tots sota sospita: quan decidim obrir un bloc automàticament hi ha qui fa càlculs sobre quan de temps trigarem a abandonar-lo. Jo només puc parlar per mi, i donar explicacions del que jo faig i de per què ho faig. Aquest any 2008 he tingut més lectors que mai, cosa que demostra la importància de mantenir un bloc tot l'any, sobretot si no és temporada electoral. Continuo pensant fermament que els polítics hem de millorar la nostra comunicació amb la resta de la gent, més enllà --molt més enllà!-- de les tècniques de comunicació convencional. És més: les TIC són una aliada per esdevenir millor polítics i servir millor la gent. No són, com pensen alguns, cap amenaça a la nostra privacitat que ens exposa a riscos incontrolables. Ens porten més feina, sí. I ens exposen més, també. Però dedicar-se a la política --o al periodisme, que és l'altra activitat de què puc parlar-- i viure plàcidament, sense esforç ni treball, només és a l'abast de gent amb un talent molt particular, que confesso que jo no tinc. Comparteixo el que va publicar Carles Rahola l'any 1933 al seu Breviari de ciutadania: "Viure és lluitar; lluitar amb fe. I la lluita sols s'acaba a la llinda de la mort..."

resum2008.pdf

 
Escrit per krls el dia 31.12.08 | Enllaç permanent |


3 Comentaris:


At dimecres, 31 desembre, 2008, Blogger Marc Cortés

PEr a molts ha estat un any de descobriment que hi ha una manera diferents de fer política.

Sovint s'ha posat com a exemple el cas Obama, i no s'han seguit els casos més propers... com el teu i el de molts diputats, alcaldes i algún President.

Per aquest moitu i per revisar moltes de les coses que dius (deixa'm fer una mica de publicitat) el proper dia 14 de gener farem una edición molt especial del "Cava&Twitts" (www.cavaandtwitts.com), on estas convidat com a ponent, per a parlar de la figura dels "Politics 2.0".

 

At dimecres, 31 desembre, 2008, Blogger krls

Gràcies Marc! En parlarem, de tot plegat, el dia 14 al Cava&Twitts!

 

At divendres, 02 gener, 2009, Blogger npini

KRLS, quina raó que tens quan dius que hi ha vida més enllà de les eleccions! Són prou nova en totes aquestes eines, però és veritat que m'ha permès algunes coses que sense les TIC seria impossible. T'he llegit i t'he seguit el 2008 i, evidentment, seguiré fent-ho aquest any! Endavant, doncs, amb la feina

 

Publica un comentari

~ Inici