07 desembre 2008
Parelles lingüístiques, més enllà de l'idioma
Fa una setmana vam presentar al Parlament el programa de parelles lingüístiques que hem adoptat els diputats i senadors de Convergència i Unió. Va ser una jornada francament interessant i emocionant. Cadascú té una parella lingüística --la meva es diu Aliou, viu a Salt i prové del Senegal-- i ha pres el compromís d'ajudar-los en l'aprenentatge de la nostra llengua. Alguns d'ells, com és el cas de l'Aliou, també segueixen cursos de català. Tots ells tenen la convicció que el nostre idioma forma part del viure a Catalunya i no hi volen renunciar. Saben que no és només una qüestió de domini lingüístic sinó que va molt més enllà: és entendre molt millor el país que els acull i el camí per poder-hi participar activament. La llengua forma part de la identitat nacional de Catalunya, i sense el català no hi ha nació catalana viable. Agraeixo a totes les persones que s'han apuntat al programa el seu interès a aprendre la llengua pròpia de Catalunya.

 
Escrit per krls el dia 7.12.08 | Enllaç permanent |


2 Comentaris:


At dimecres, 17 desembre, 2008, Anonymous M Carme

Benvolgut Carles,

Aplaudeixo la vostra iniciativa voluntària per fomentar l'ús social de la llengua entre les persones nouvingudes. És útil i necessari que els representants polítics doneu exemple a la ciutadania. Però el que no acabo d'entendre és perquè una iniciativa d'aquestes característiques la realitzeu al marge del Programa de Voluntariat per la Llengua que impulsa el Departament de Política Lingüística i el Consorci de Normalització Lingüística. CiU està en el seu dret, però, home, si ja s'està oferint aquest servei al ciutadà des de l'administració, val la pena crear aquestes confusions? Si un projecte és positiu, ho és des del govern com des de l'oposició.Si estic equivocat també m'agradaria que m'informessis...

Gràcies

 

At dimecres, 17 desembre, 2008, Blogger krls

M Carme, celebro que t'agradi la iniciativa de CiU. T'he d'informar que el programa de voluntariat per la llengua és una iniciativa de la Plataforma per la Llengua, que ens ha assessorat en tot moment.

 

Publica un comentari

~ Inici