11 desembre 2008
Vot en contra del Tripartit a una cuina per a tots els centres educatius de Llagostera
L'Ajuntament de Llagostera fa temps que intenta que el futur CEIP que ha d'entrar en funcionament el curs que ve tingui una cuina amb major capacitat i que s'aprofiti l'ocasió per garantir a tots els pares i mares de la població que el menjar que se servirà als seus fills als diferents centres educatius sortirà d'aquella cuina i no s'haurà de recórrer a càtering. El benefici d'aquest model ja el coneixen els que l'han provat. A Llagostera mateix, i també a Girona. No hi ha dubte que és un model de futur: alimentació més sana i fresca, amb productes de proximitat, major control, major influència dels pares i mares en la confecció dels menús, etc.
Ara hauria estat una bona ocasió perquè amb les reformes puntuals del projecte constructiu, tots els centres de Llagostera es beneficiessin d'aquest servei. Abans de les vacances d'estiu vaig entrar una proposta de resolució al Parlament que recollia la demanda de l'Ajuntament, amb l'espernaça, ingènua, que el Tripartit pensaria abans en el país i les famílies que no pas en els interessos polítics particulars.
Avui he defensat aquesta proposta de resolució a la comissió d'Educació i Universitats del Parlament, i el Tripartit hi ha votat en contra. No ha prosperat. El més trist és que el rebuig a una proposta que és de sentit comú, que no va en contra de ningú sinó a favor de les famílies de Llagostera, s'ha fet des del desconeixement i la manca de sensibilitat. El Tripartit és una piconadora parlamentària, i en fan via: enlloc d'intervenir el portaveu de cada grup parlamentari, ells es posen d'acord perquè sigui un d'ells el qui parli en nom de tots tres. Es comporten, a la pràctica, com un partit únic. En aquesta ocasió, el paperàs l'ha hagut de fer un diputat d'Esquerra. Ni d'Iniciativa, partit que té un diputat de Llagostera, ni del PSC, partit que té la responsabilitat del departament d'Educació i els seus delegats.
Suposo que demà es podrà consultar al web del Parlament el vídeo de la intervenció. De moment us adjunto la còpia de la proposta de resolució. Llegiu-la i jutgeu si, en coherència amb els criteris d'eficiència i de salut alimentària, hi ha motius per rebutjar-la i privar Llagostera d'un servei que demanen, que és possible i que és perfectament sostenible.

llagostera58.pdf

 
Escrit per krls el dia 11.12.08 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici