La nova ministra de Cultura, una mala notícia per al català

La nova ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, és una representant de la cultureta madrilenya que ha comprat el discurs del nacionalisme espanyol segons el qual el castellà està perseguit a Catalunya. En plena efervescència del polèmic “Manifiesto por una lengua común”, la flamant ministra i aleshores guionista de cine responia a un breu qüestionari proposat pel diari El País (7 de juliol de 2008), de tan sols dues preguntes. En aquest enllaç trobareu les seves respostes, però no puc deixar de transcriure-ho aquí. Aquesta dona és la que segons el tripartit català ens ha d’ajudar a resoldre els problemes?

1 . ¿Opina que el castellano se encuentra marginado en algunas comunidades? 2 . ¿Cree que el ciudadano tienederecho a una enseñanza prioritariamente en castellano en toda España?

1. Me temo que sí, aunque pueda sonar políticamente incorrecto. Hay autonomías donde los niños saben desenvolverse sólo en su lengua materna. 2. Es fundamental poder aprender dos idiomas simultáneamente.

I el portaveu del Govern de la Generalitat (Esquerra inclosa) veient els canvis amb optimisme… té nassos!