Girona: tres anys d’augment imparable de l’atur

Avui s’han sabut les dades oficials de l’atur a la ciutat de Girona corresponents al mes de desembre passat, i novament han estat dolentes: a Girona hi ha 6.386 persones a l’atur. El tancament de desembre ens permet veure quina ha estat l’evolució de l’atur al llarg de tot el 2009, i he aprofitat l’avinentesa per traçar una mirada en els darrers tres anys (2007, 2008 i 2009), en què la crisi ha impactat de ple sobre el mercat del treball. M’he centrat, com faig cada mes, en les dades de la ciutat de Girona.I el balanç és inquietant: en tres anys l’atur ha augmentat de més de 3.300 persones.

N’he fet un vídeo il·lustratiu. Hem acabat l’any 2009 pitjor de com el vam començar i res no fa pensar que, vista la ineficàcia dels governs de la Generalitat i de l’Estat, el 2010 es pugui tancar millor de com l’hem començat. Calen canvis, començant per canviar els gestors als quals s’ha acabat el crèdit.