Més de 16.000 ciutadans de Girona voten per la independència

Amb l'Oriol Pujol, a la mesa de la Casa de Cultura

La participació a la ciutat de Girona en la consulta per la independència de Catalunya s’ha situat en el 21,40%, amb una victòria clara del “sí”. Durant tot el dia he anat seguint l’evolució de la jornada, pacífica, cívica, exemplar. M’ha sabut greu no veure el primer partit de l’Ajuntament participant de la jornada; sovint s’omplen la boca de participació però quan hi ha l’exemple més participatiu de tots, aleshores s’absenten de forma covarda. Joaquim Nadal, el primer socialista gironí, s’ha permès la lleugeresa de treure tota rellevància al fet que gairebé 17.000 conciutadans seus haguem participat d’una manera o d’altra en aquest esdeveniment. Jo l’he vist protagonitzant tota mena d’actes, ens el trobem fins a la sopa, des de la presentació del xuixo de Girona fins a l’exposició sobre Vicens Vives. I el dia que 17.000 conciutadans es posen d’acord a prendre part en una activitat, aquell dia Nadal i els seus s’amaguen.

Deu ser perquè hi ha hagut el doble de gent que ha pres part en aquesta consulta que gironins van votar Nadal i el PSC en les eleccions al Parlament? Al senyor Nadal, cap de llista del PSC i alcaldíssim de Girona durant més de dues dècades, només el van votar uns 8.800 ciutadans de Girona. Ara, 16.000 han votat a favor del “sí” a la independència però per a Nadal això no té importància. Una mica poc democràtic, per dir-ho d’alguna manera. Diu que les expectatives són errònies, però no sé on té la màquina de mesurar expectatives, i acte seguit s’arrenglera amb el PP per dir que tot això no serveix per a res.

Aquest diumenge, el centre sociològic de la societat gironina s’ha mobilitzat i ha participat en la consulta. Ningú pot dir que 17.000 persones siguin una minoria, quan el partit que governa  Girona va obtenir l’alcaldia de la ciutat amb poc més d’11.000 vots.

Ja tindrem temps d’entrar més a fons en l’anàlisi de tot plegat. Avui toca felicitar els organitzadors i tots els qui han pres part a la consulta. Per a mi ha estat un dia molt emocionant.