Cent anys de l’escola Bruguera

Dissabte passat dia 17 de setembre l’escola Joan Bruguera de Girona va celebrar el seu primer centenari. Vaig tenir l’honor de ser-hi com a alcalde, acompanyant la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, al costat dels mestres, familiars, alumnes i exalumnes que s’hi van congregar. Els alumnes han protagonitzat per a l’ocasió un libdup extraordinari, que us aconsello que no us perdeu. Les referències al passat eren inevitables, sobretot perquè en la memòria de molts dels presents encara persisteix el record de la celebració del 75è aniversari. Però és igualment inevitable que pensem també en el futur: per això vaig voler remarcar l’aposta per al futur que van fer els responsables d’impulsar el projecte educatiu i l’edifici del Bruguera. No va ser una decisió qualsevol. Tenia un profund sentit d’avantguarda, de canvi, de projecció cap al futur. Es va aprofitar el centenari dels setges de napoleònics per reclamar a l’Estat un acte de generositat envers la ciutat, i aquest va cedir els terrenys i la inversió necessària per tirar endavant el projecte. La crònica de l’època també és digna de ser llegida. La del Diario de Gerona trobareu en aquest enllaç.

[La foto la vaig fer des de l’interior d’una aula de l’escola. Són uns vitralls excepcionals]