Escolta Espanya: volem el pacte fiscal

Els resultats de les eleccions generals encara són provisionals però són inapel·lables: victòria rotunda de CiU al nostre país, per primer cop en democràcia. I victòria igualment rotunda –i eloqüent, si se’m permet– a la ciutat de Girona després d’uns mesos de crispació i oposició dura per part del PSC. A l’Estat espanyol el resultat és el previst: majoria absoluta del PP i esfondrament històric dels socialistes.

Estic molt agraït a tots els ciutadans que ens han fet confiança. En aquest context d’enormes dificultats, i d’enorme pressió envers l’acció de Govern de CiU, la victòria té un mèrit colossal. És una victòria d’Artur Mas, de Duran i Lleida, de CiU… però sobretot és una victòria del pacte fiscal. El mapa polític de l’Estat espanyol mostra que Catalunya és una nació, que decideix pel seu compte, i que pensa diferent de com pensen els espanyols: reclamem el pacte fiscal, i ho fem de la manera civilitzada que caracteritza la nostra tradició: anant a votar.

No sé si el PP, que a Catalunya ha tingut uns resultats fluixos si els comparem amb les seves expectatives i el creixement a l’Estat, està en disposició d’entendre el missatge que emet Catalunya. Faria bé de prendre’n nota; no ho van fer els socialistes, començant pels socialistes catalans, i així els ha anat.

Volem el pacte fiscal; ja és una demanda del poble de Catalunya. El president Mas sap que Catalunya és al seu costat, i ara cal que els diputats i senadors de CiU liderin sense complexos i amb la màxima eficàcia la consecució d’un pacte que resoldria una injustícia…

Un darrer apunt sobre Girona: hem obtingut un gran resultat, que no admet dubtes. Que cadascú faci el que vulgui, però la demagògia, el sectarisme, la crispació i la manipulació han estat amonestats pels ciutadans. Els gironins han fet confiança novament a la proposta política de CiU, sis mesos després de les eleccions municipals. Per a mi això té molt de valor. En aquests primers mesos de govern de CiU a Girona (n’hi portem cinc) hem notat l’alè de la crispació i els pals a les rodes dels qui no van acceptar la derrota. Ara tenen una nova prova del que pensen els nostres conciutadans, i espero que a partir d’ara entenguin que l’oposició dura i radical que practiquen no porta enlloc, que no és el que vol la gent. (a la gràfica que acompanya aquest text, els resultats de l’escrutini al 100% de la ciutat de Girona)