Hem guanyat la independència

Catalunya ha començat avui, 27 de setembre de 2015, el camí de la seva independència. Els resultats de les eleccions, plantejades en clau plebiscitària, confirmen que, en efecte, el poble de Catalunya volia aquest plebiscit i que volia, també, canviar les relacions amb Espanya d’una manera definitiva. Ens n’hem sortit, i amb tot en contra. Ens n’hem sortit demostrant més que mai que som un sol poble, que no acceptem intents maldestres de dividir-nos des de fora i que volem decidir per nosaltres mateixos. Els hem dit que treguin les seves mans de Catalunya, que no els pertanyem ni com a país ni com a persones, i que els nostres orígens tampoc no els pertanyen. Els hem dit, amb totes les llengües que parlem els catalans, que volem ser un país lliure i net, que ens volem governar per nosaltres mateixos i que ja n’hi ha prou d’esperar la propina.

El resultat de les eleccions no deixa lloc dubte. Hem guanyat en escons, i també hem guanyat en vots. El resultat de la suma de Junts pel Sí i de la CUP s’ha de confrontar amb el resultat de la suma de Cs, PSC i PP. I s’hi han d’excloure els vots de dues formacions els líders de les quals han insistit reiteradament que no els havíem de comptar ni en el grup dels del “sí” ni tampoc en els del “no”. D’aquesta manera, la victòria en vots també és clara.

Ambdues majories ens legitimen a posat en marxa en procés que ha de culminar amb la proclamació de la independència. Catalunya serà, aviat, un nou Estat del món i el farem entre tots, amb tots.

Deixeu-me que en aquesta anàlisi d’urgència faci dues referències finals. La primera, per a tanta gent que té orígens a fora de Catalunya i que avui ha estat decisiva, que ha vençut la por i el xantatge dels dirigents dels partits espanyols que han pretès dividir-nos fent inacceptables apel·lacions ètniques. No m’imagino una millor manera de començar a construir el país que aquesta, i me’n sento enormement orgullós. La segona, per a Girona i els gironins, que han estat a l’avantguarda del “sí” d’una forma entusiasta i festiva, i que no hem fallat. És un goig poder contemplar els resultats de la nostra demarcació, i veure com la immensa majoria dels gironins hem enviat un missatge alt i clar que volem una Catalunya independent.

En els propers dies parlarem de moltes coses. Però la més important l’hem feta avui, i avui tot comença.

Finalment, el setembre ja no serà el mes de les derrotes dels catalans. Ara ja és també el de la victòria.