Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhost/carlespuigdemont.cat/home/html/libs/ezdb1.php on line 63
CiU Girona - Carles Puigdemont - Macias i Xuclà presenten a Girona les propostes electorals de CiU en matèria econòmica - notes de premsa Girona CiU


Notice: Undefined index: cap in /var/www/vhost/carlespuigdemont.cat/home/html/compilades/c_9460fef483c40931627cc40ab051c71d.php on line 11

Notice: Undefined index: cap in /var/www/vhost/carlespuigdemont.cat/home/html/compilades/c_9460fef483c40931627cc40ab051c71d.php on line 19
LogotipMacias i Xuclà presenten a Girona les propostes electorals de CiU en matèria econòmica


11/02/2008 -
 
El portaveu de CiU al Senat i número dos de la candidatura de la federació nacionalista al Congrés, Pere Macias, ha fet aquestes declaracions avui, a Girona, on ha participat al cicle de conferències que organitza la Cambra de Comerç de Girona sota el títol "Els programes econòmics dels partits amb representació parlamentària". Prèviament, Macias s’ha reunit amb el president de la Cambra, Domènec Espadalé, i amb membres del Comitè Executiu de la Cambra.
 
Pere Macias, acompanyat pel cap de llista al Congrés de CiU per Girona, Jordi Xuclà, i pels candidats gironins Rosa Núria Aleixandre, Montse Surroca, Carles Pàramo i Josep Maria Guinart, ha presentat les propostes econòmiques que la Federació nacionalista defensa per Catalunya.
 
Macias ha començat la seva intervenció desmarcant-se de les actituds del PP i dels socialistes a l’hora d’afrontar l’actual crisi econòmica que es viu a l’Estat espanyol. Per Macias “les propostes de CiU s’allunyen de la lectura catastrofisa del PP, del tot va malament, que no beneficia al teixit productiu, i també de la lectura del no passa res dels socialistes que, tenint al capdavant a José Luis Rodríguez Zapatero que, a més de candidat és el president del govern espanyol, no són capaços de prendre les mesures necessàries per minimitzar l’actual procés de desacceleració econòmica”.
 
 
 
 
 
 
 
 
Així doncs,davant de l’actual conjuntura econòmica marcada per la incertesa i la inestabilitat, CiU planteja cinc prioritats per evitar, a curt termini, una brusca frenada del consum i per agilitar la inversió pública: mantenir el poder adquisitiu dels salaris i pensions, augmentar la inversió pública, fer front a la inflació, donar més seguretat a l’ocupació i reforçar el teixit productiu.
 
Aquestes prioritats impliquen, alhora, l’aplicació de diverses mesures per minimitzar els efectes de la desacceleració econòmica com són: la reducció d’un 5% de les retencions de l’impost sobre la Renda (IRPF) que s’apliquen a salaris i pensions, a fi de millorar el seu poder adquisitiu, la modificació de l’IVA aplicable a l’energia i al gas a fi de reduir-lo del 16 al 7%, o sia reduir 7 punts la factura de l’electricitat i del gas, reformar la política d’estabilitat pressupostària, fer una reforma fiscal que estimuli l’estalvi, impulsar reformes estructurals en 3 àmbits (política energètica, política laboral i de recerca i innovació), així com també fer una administració més eficient, ja que la competitivitat d’un país depèn de l’efeciència i organització de la seva administració.
 
Macias ha apostat també perquè l’excessiu superàvit del govern actual trobi sortida en inversions en infraestructures i en recerca i innovació, per una reforma fiscal ambiciosa que afavoreixi i estimuli l’estalvi i, en aquest sentit, ha subratllat que CiU es mostra partidària de la supressió de l’Impost del Patrimoni, un impost inexistent a Europa tret de França i Suècia, i supressió de l’Impost sobre Successions, en aquest cas per la competència fiscal d’altres CCAA que porten a la deslocalització de patrimonis que fins ara teníem a Catalunya.
 
En l’àmbit empresarial, l’Impost sobre Societats ha de tornar a baixar. En aquesta legislatura CiU ha aconseguit rebaixar-lo de cop 5 punts per les Pimes i 5 punts en dos anys per la resta d’empreses. Per a la propera legislatura proposem: un nou tipus del 15% per les microempreses, un 20% per les Pimes i un 25% de tipus general.
 
 
                                                                                      
Finalment, Macias ha recordat l’important paper que sempre ha jugat CiU, en diferents governs espanyols del PSOE i del PP, a l’hora de redreçar el rumb de l’economia catalana aconseguint polítiques econòmiques eficaces. En aquest sentit, ha volgut alertar als ciutadans de que “només si CiU disposa d’una força decisica i important a Madrid, és a dir, només si som aritmèticament decisius i podem intervenir en decisions econòmiques de l’Estat, es podrà garantir una sortida a aquesta situació econòmica i es podrà aconseguir que Catalunya disposi d’un finançament capaç d’eliminar o reduir substancialment el dèficit fiscal que patim respecte a l’Estat, afavorint la competitivitat econòmica del país i les seves empreses, i amb elles l’ocupació i la creació de riquesa”.
 
 
 
 
 
 
Girona, 11 de febrer de 2008
 
Per a més informació: Judith Vila. 696 94 66 72 j.vila@convergencia.org o ciu@senado.es
 
 
 
 

CiU Girona | Plaça Catalunya, 22, 1r, 4ª | 17002 - Girona
Desenvolupat per Tirabol