31 maig 2007
Lectura recomanada
Mentre els municipis esperen els desenllaços de les converses per arribar a pactes i acords de govern, comencem a disposar d'elements de reflexió suficients perquè els responsables de l'actual mapa de poder polític del país comptin fins a deu abans de prendre una nova decisió errònia. L'anomenat "efecte Portabella" només ha fet que començar, al qual cal sumar una nova ofensiva del conegut "efecte Carretero" en forma d'article al diari Avui. Us recomano per damunt de tot l'anàlisi crua i despullada de miraments que fa en Francesc-Marc Àlvaro al diari El Singulardigital, perquè, més enllà del seu estil, fica el dit a la nafra. Segurament es va inspirar ahir a la tarda sentint com el conseller de la Vicepresidència tornava a invocar la fi de la "Catalunya dual" per justificar la seva opció estratègica... i ara resulta que tenim un llarg i inacabable monòleg socialista.

 
Escrit per krls el dia 31.5.07 | Enllaç permanent | 1 comentaris
28 maig 2007
Per què hi ha tanta abstenció?
Fa dies que parlem de l'abstenció. Pensava que hi hauria més participació però em vaig equivocar: les dades de la ciutat de Girona són preocupants, i ens obliguen a reflexionar sobre les raons que ho podrien explicar. He de dir, d'entrada, que no sóc partidari de criminalitzar l'abstencionista: és una de les opcions legítimes del sistema democràtic. Ara bé, l'opció de la no-opció no és la desitjable, ni la defensable: si la portem a l'extrem, ens quedem sense sistema. I el sistema democràtic de representació no té, ara per ara, cap competidor solvent i fiable.
En conseqüència, els qui creiem que no hi ha alternativa al sistema actual --que no vol dir que renunciem a millorar-lo-- tenim la necessitat de demanar a la gent que vagi a votar, d'incentivar-la per tal que aquest dret també sigui un deure. Però també hem de procurar que allò que fem com a polítics no fabriqui abstencionistes, i sobre això voldria fer una reflexió. Crec que va ser un error d'ERC --però també del PSC-- forçar les coses per, portant a l'extrem les possibilitats del sistema, alterar la voluntat popular que havia designat un guanyador nítid de les eleccions nacionals i un perdedor claríssim. L'un havia pujat de forma ostensible i l'altre havia baixat clamorosament.
Si, a més a més, la conseqüència d'aquella jugada acaba essent que hi ha un partit que tot i anar perdent suports acumula el poder a totes les institucions, s'acaba provocant l'avorriment, la fatiga i el desencís de bona part dels ciutadans que tenen la sensació que el seu vot no serveix per a res: el PSC sempre ens manarà, passi el que passi.
Tenim l'obligació moral i política de canviar la situació, o ens adrecem directament a un model de democràcia tutelada per un partit que cada cop acumula més poder, practica més clientelisme i controla la societat civil per tal que res no escapi del seu control. I canviar-ho serà possible si els partits que han contribuït a aquesta anomalia assumeixen la responsabilitat de corregir la direcció que prenen les coses i es disposen, ara mateix, a apedaçar.
"(...) potser
caldria que trenquéssim la rutina
fent algun gest desmesurat, alguna
sublimitat que capgirés la història"
(extret del poema "Ara mateix", de Miquel Martí i Pol)

 
Escrit per krls el dia 28.5.07 | Enllaç permanent | 1 comentaris
Gràcies pels suports!
A Girona hem obtingut un gran resultat, tot i que no hem guanyat les eleccions. Hem crescut en suports electorals i hem guanyat un regidor, mentre que dos dels tres socis de l'actual tripartit han patit una reculada important en percentatge, i només ICV ha experimentat una millora. El mapa dibuixa la possibilitat d'un govern alternatiu amb CiU, ERC i ICV, i nosaltres farem tot el possible per liderar aquesta alternativa. S'obren algunes reflexions que haurem de fer a partir d'ara, per exemple les raons de l'abstenció, que a mi em sembla que les hem d'anar a buscar en els tripijocs del tripartit, que han provocat la indignació de molta gent que creu que la democràcia és una altra cosa. Però ja en parlarem en els propers dies. Ara toca descansar una estona i posar-nos a treballar per Girona.

 
Escrit per krls el dia 28.5.07 | Enllaç permanent | 3 comentaris
25 maig 2007
Us demano el vot
Avui és el darrer dia en què us puc demanar el vot. Fins a mitjanit treballarem per anar incrementant els suports i estendre aquest aire fresc fins al darrer racó de la ciutat. Us demano el vot amb el compromís de fer-lo servir per aportar aires nous, estils moderns, pluralitat democràtica, visió de futur, capacitat de diàleg, noves prioritats i projectes ambiciosos. M'hi comprometo perquè em m'hi veig capaç i sé que puc complir. M'adreço a tots aquells que pensen que el valor de l'alternança democràtica és, avui, un bé superior al valor de la ideologia. Avui, la democràcia demana alternança més que fidelita ideològica, i el benefici per a la ciutat de Girona en termes d'ambició, il·lusió i futur serà extraordinari.
El meu compormís personal és amb la gent i amb les generacions que vénen. Respecto el passat i l'admiro, però em comprometo a allò que vaig dir, manllevant Ortega y Gaset, en la meva conferència de presentació: pensar en gran, mirar lluny.
Us demano el vot perquè le canvi només el pot garantir, honestament, Convergència i Unió. Ningú no està més compromés que nosaltres en articular un govern de canvi polític a la nostra ciutat.
Us recomano la lectura de l'entrevista a la contra de La Vanguardia a Ken Blanchard, filòsof del management. Quan se li demana pels estils de direcció respon els següent: "Es resumeixen e nvoluntat i humilitat. Voluntat per seguir un objectiu fins a la tossuderia, i humilitat perquè aquest objectiu serveixi als altres i no només a tu mateix. El lideratge no consisteix a aprofitar-te de la teva superioritat per a gratificar el teu ego sinó a posar les teves habilitats al servei dels altres". És exactament això el que em proposo i allò que m'ha mogut a fer política. Fer política és proposar futurs cap a on avançar i tenir el lideratge i l'empatia perquè siguin futurs que aglutinin al seu entorn la majoria dels ciutadans. Faig política per servir la gent i no per servir-me'n, i sobre això puc aportar la meva trajectòria personal, la meva experiència.
I si no em voleu votar, aneu de totes maneres a votar.

 
Escrit per krls el dia 25.5.07 | Enllaç permanent | 2 comentaris
Final de campanya amb el "kit antiabstenció"

Hem acabat el míting de final de campanya, i en surto molt content. L'Artur Mas ha estat especialment brillant, i m'ha agradat la claredat d'en Pelegrí. L'acte ha anat molt i molt bé, i agraeixo la gran assistència que hem tingut, així com les persones que porten dies preparant que tot hagués anat a l'hora. El muntatge, impecable. I hem ofert una sorpresa als assistents: el nostre "kit antiabstenció". És una capsa de cartó d'estrassa, amb una etiqueta de disseny entranyable, dins de la qual hem col·locat dues paperetes de votació. Hem posat deures als assistents a l'acte: han d'anar amb aquest kit a convèncer una persona que els hagi manifestat la intenció d'abstenir-se i convèncer-la d'anar a votar. És la nostra resposta responsable a les irresponsables declaracions del conseller Saura convidant a l'abstenció dels qui no pensessin votar el seu partit.

 
Escrit per krls el dia 25.5.07 | Enllaç permanent | 0 comentaris
23 maig 2007
Us convido al míting de final de campanya
La campanya arriba a la seva fi. Aquest dijous, dia 24, farem el míting final a Girona en un acte al Teatre Municipal en el qual parlaran, a més de jo mateix, en Josep-Antoni Duran i Lleida i l'Artur Mas. Us hi convido, i us convido a sumar totes les forces que pugueu prestar-nos per aconseguir una fita necessària per a la salut democràtica de Girona: l'alternança.

 
Escrit per krls el dia 23.5.07 | Enllaç permanent | 4 comentaris
22 maig 2007
Crida als votants nacionalistes de Girona
Falten cinc dies per a les eleccions municipals i vull fer una crida a tots els votants nacionalistes de la nostra ciutat perquè s'adhereixin al projecte de canvi en què m'he compromès. Un canvi en clau nacional, que ha de fer possible l'alternança democràtica després de 28 anys de governar sempre els mateixos. Us reprodueixo el que acabo de llegir en roda de premsa:

"A Girona, l'opció del canvi, i del canvi en clau nacional catalana, la representa Convergència i Unió, perquè és l'única formació nacionalista que ha apostat de forma clara i sense ambigüitats per un canvi polític a l'Ajuntament. És per això que, a cinc dies de la celebració de les eleccions, CiU fa una crida a tots els votants nacionalistes de la nostra ciutat a sumar els seus esforços al projecte de renovació que ofereix la federació i manifesta:

 • El convenciment que les forces polítiques de l'actual equip de govern ja tenen decidida la reedició del tripartit, i qualsevol insinuació d'equidistància és una tàctica merament electoral.
 • No obstant i això CiU està convençuda que el canvi és possible i que és necessari, i que l'alternança política és saludable per a la democràcia local.
 • CiU s'adreça a tots aquells ciutadans que esperen i desitgen un canvi polític a la ciutat després de 28 anys de governar els mateixos.
 • CiU es compromet a liderar el canvi de forma plural, sense sectarismes, sense prepotència, sense tics autoritaristes i amb plena disposició a l'entesa ciutadana.
 • En aquest sentit es compromet a liderar el canvi polític a la ciutat des del diàleg a partir d'idees i de projectes coincidents.
 • CiU estén la mà a les forces que l'endemà de les eleccions vulguin sumar-se a una nova majoria política de canvi.

 
Escrit per krls el dia 22.5.07 | Enllaç permanent | 0 comentaris
18 maig 2007
Nou parc firal, projecte de futur per a Girona

Avui hem presentat la proposta d'un nou parc firal per a la ciutat de Girona que estigui pensat per aprofitar la potència i el crexiement que coneixerà l'àrea metropolitana en els propers anys. Girona és una ciutat de tradició firal que ara té l'oportunitat d'esdevenir capital en el marc euroregional. (Vegeu-ne més informació a la nota de premsa que hem facilitat).

 
Escrit per krls el dia 18.5.07 | Enllaç permanent | 1 comentaris
17 maig 2007
Ja és hora que soterrem els contenidors de Girona

La majoria de les ciutats modernes i avançades ja han soterrat els seus contenidors. Girona ho hauria d'haver fet abans: som una ciutat que ha fet de la qualitat de vida un valor afegit que beneficia tots els sectors econòmics, començant pel turisme i el comerç. S'han d'acabar les imatges de fileres de contenidors un rere l'altre, bruts i donant mala imatge de la ciutat. Altres ciutats tenen governs que fa temps que van posar fil a l'agulla: per què a Girona no s'ha fet? Perquè els que governen des de fa 28 anys s'han adormit, estan deixant perdre oportunitats. I a les seves mans, Girona va perdent qualitat en netreja, en trànsit, en seguretat... Cal un canvi!

 
Escrit per krls el dia 17.5.07 | Enllaç permanent | 0 comentaris
16 maig 2007
Debat a Punto Radio sense el PSC

L'Eduard Cid va convidar tots els candidats a l'alcaldia de Girona a participar en una de les seves tertúlies habituals, aquesta vegada més llarga i amb una part emesa per a tot Catalunya. La candidata socialista ha declinat la invicació, però la resta hi hem anat no només per una qüestió d'educació sinó sobretot per respecte a les persones que trien habitualment aquesta emissora per mantenir-se informats. I he de dir que la tertúlia hi ha sortit guanyant en cordialitat, en amenitat i en serenitat. Al final ens hem fet una fotografia, amb l'Eduard a l'esquerra de la imatge. Deu ser la primera vegada que en una campanya electoral el material informatiu d'un candidat (en aquest cas, el meu bloc) publica amablement la imatge dels altres candidats (excepte la del PSC). No hi tinc cap inconvenient: prefereixo el diàleg a la crispació i les desqualificacions, al revés del que va evidenciar anit la candidata socialista durant el debat del Canal 33.

 
Escrit per krls el dia 16.5.07 | Enllaç permanent | 2 comentaris
15 maig 2007
Líders de la cibercampanya
Amics, som els líders de la cibercampanya gironina. Us recomano la lectura de l'entrada que ha escrit en Saül Gordillo al seu popular "bloc sense fulls", i hi llegireu coses com aquestes: "La cibercampanya gironina està dominada pel blocaire Puigdemont, que estrena web de candidat nacionalista amb una àmplia oferta de vídeo i prometent aire fresc. La videoelecció gironina arriba de la mà d'aquest periodista posat a fer de polític, que ha inclòs una curiosa aplicació: la d'oferir el contacte directe via correu o xat."

 
Escrit per krls el dia 15.5.07 | Enllaç permanent | 1 comentaris
14 maig 2007
El wi-fi a Girona, començant per la Devesa

Al parc de la Devesa se l'ha de potenciar, i una de les formes que nosaltres proposem és la de crear una xarxa d'internet sense fils perquè tothom que vagi al parc pugui accedir a la xarxa. D'aquesta manera, la Devesa serà un espai més urbà sense necessitat de crear més infraestructures físiques que la malmetin; és un servei que farà que el parc sigui més atractiu per als joves i que reforci l'auditori, palau de congressos i palau firal. La xarxa wi-fi és un element indispensable per a una ciutat turística, comercial, firal, cultural. L'Ajuntament s'ha adormit tots aquest temps: ja és hora que Girona s'incorpori al mapa de les ciutats europees que aposten per les infraestructures telemàtiques.

 
Escrit per krls el dia 14.5.07 | Enllaç permanent | 0 comentaris
12 maig 2007
Campanya en temps de flors
Girona viu la festa major de les flors, i una gernació ha començat a cobrir els carrers del barri vell d'ençà de la seva obertura a quarts de dotze del migdia. Abans de fer via cap a les àligues m'he trobat amb una amiga que fa de guia turística que esperava el grup de persones a les quals havia d'acompanyar; érem al punt de trobada, prop d'aquells urinaris indignes per a una ciutat com Girona (quina primera imatge que es troben els visitants que baixen de l'autobús!). Amb la gent de la candidatura hem aprofitat per treure el nas en bona part de punts del recorregut. Quan tornàvem pel carrer dels Alemanys hem estat testimonis d'un incident amb el carrilet que recorre el barri vell carregat de turistes i una parella jove que anava a peu, que ha estat arraconada pel vehicle i ha estat a punt de provocar una tragèdia. Ens hem interessat per l'estat del noi, que es queixava d'un fort cop al meluc. La Imma Boadas ha anat a buscar al convent de monges del costat una bossa amb gel, mentre la Coralí Cunyat anava a avisar una patrulla de la Policia Municipal que hi ha arribat de seguida. Ens hem endut un bon ensurt, perquè vèiem com el vehicle enfilava el carrer i se sentien uns forts crits d'alarma... però per fortuna sembla que la cosa no ha anat a més.

 
Escrit per krls el dia 12.5.07 | Enllaç permanent | 2 comentaris
Sopar d'Astrid al Fornells
Després del primer debat electoral (el de Ràdio Girona - SER), alguns membres de la candidatura vam anar al sopar d'Astrid, l'associació que fa anys que treballa en favor dels afectats per la síndrome de Down i que fa un treball encomiable no només de formació dels seus alumnes sinó de pedagogia cap a la societat. Sóc testimoni de l'excel·lent treball que fa Astrid, he comprovat personalment l'èxit dels seus programes des del mateix començament de l'entitat i no puc fer res més que agrair i admirar la tasca que han desenvolupat i desenvolupen. El que han fet per les persones afectades per aquesta síndrome i les seves famílies mereix un reconeixement i per això anit, al Fornells Park, ens hi vam quedar fins al final fent costat a la gent que fa possible l'èxit d'Astrid. Per molts anys!
(A la foto que vaig fer s'hi veuen, en primer terme, l'Albert Riera i la Coralí Cunyat, i en segon terme i d'esquerra a dreta la Mercè Garcia, la Marta Cullell, la Imma Boadas, en Quim Oliva i la Maria Àngels Planas).

 
Escrit per krls el dia 12.5.07 | Enllaç permanent | 0 comentaris
11 maig 2007
El meu compromís amb el Senat dels Joves
El Senat dels Joves va fer públic ahir un document que lamentablement, per aquelles coses que encara passen en aquesta ciutat i que haurien de canviar, no ha tingut el ressò que la seva importància requeria. És un document que d'una banda formula crítiques a l'actual equip de Govern pel concepte que té del Senat i per les dificultats de treball que acaba creant, i de l'altra ens demana als candidats una posició i un compromís al respecte.
El meu compromís és total. La meva sensibilitat amb la posició que expressa aquest òrgan juvenil també. Sóc un ferm defensor de despartiditzar els òrgans cívics, i em sembla absolutament necessari per a la democràcia que l'equip de Govern que resulti de les eleccions renunciï a la temptació de controlar el que haurien de ser òrgans amb vida pròpia per al benefici del conjunt dels ciutadans.

Us reprodueixo el document perquè us el llegiu i en feu la màxima difusió:

El Senat dels Joves de Girona protesta per la seva situació de desempara i demana suport als partits que es presenten als comicis municipals

En la darrera reunió de divendres, 4 de maig, el Senat dels Joves va decidir fer públic als mitjans de comunicació i a la ciutat de Girona el comunicat següent, crític amb l?actual situació en la qual es troben els seus membres en treballar i poder conformar un autèntic consell municipal de joventut. No és una crítica cap a la regidoria sinó cap a l?equip de govern en general:

1r.- Considerem que el reglament vigent divergeix d?allò que es va redactar i aprovar durant el procés participatiu.

2n.- Creiem, alhora, que aquest reglament s?ha demostrat insuficient i demanem el compromís de tots els partits polítics de Girona per treballar en un nou reglament segons el que decideixi sobiranament el senat.

3r.- Creiem que el Senat ha estat creat sense els instruments necessaris per fer-lo funcionar correctament, tals com un pressupost ajustat o un tècnic fix, que és allò que marca el reglament actual. Això ha dificultat molt la feina del regidor i dels tècnics que miraven de donar cobertura a la iniciativa. Es demana, doncs, el compromís del consistori per augmentar el pressupost i garantir l?existència d?un tècnic propi.

4t.- Els membres del Senat demanen més informació sobre la despesa del senat i de controlar-la directament.

5è.- El Senat dels Joves vol erigir-se com un autèntic òrgan de representació i participació juvenil i, quan convingui, reivindicatiu.

Som aquí, en representació del jovent de la ciutat i per voluntat política expressa de l?Ajuntament de Girona, i volem evitar que hi hagi marxes enrere en aquest sentit. L?únic recorregut que volem fer és endavant, i demanem avui el suport de totes les forces polítiques de la ciutat perquè el Senat tingui les eines, els recursos i la llibertat necessàries per poder treballar.

Enfortir el Senat dels Joves és enfortir la participació juvenil en els afers de la ciutat i, per tant, reforçar la democràcia local.

Senat dels Joves

Girona, 10 de maig de 2007

 
Escrit per krls el dia 11.5.07 | Enllaç permanent | 3 comentaris
Contra l'abstenció i per l'aire fresc a l'Ajuntament!
La campanya ja marxa. Hem destapat els cartells, el de paper i també el virtual. Ha estat una nit de SMS d'amics i companys, d'auguris pel dia 27 de maig. Al local electoral de CiU a Girona hem tastat galetes i hem begut cava amb la gent dels dos partits de la federació, i he aprofitat per demanar-los un esforç de mobilització de la nostra gent. Som la primera força política d'aquest país, i si ens mobilitzem i combatem l'abstenció podem fer un gran resultat, podem ser la sorpresa i aconseguir que el desig de canvi que hi ha en la majoria de la població arribi també a la plaça del Vi.

 
Escrit per krls el dia 11.5.07 | Enllaç permanent | 1 comentaris
10 maig 2007
Comença la campanya
Aquesta mitjanit comença la campanya de les eleccions municipals del proper dia 27 de maig. Convergència i Unió les encara amb ganes renovades i la convicció d'esdevenir l'alternativa democràtica a 28 anys de governs socialistes. La nostra campanya, a diferència dels grups que són al poder d'aquesta ciutat, no disposa de grans recursos econòmics i per això es basarà molt en la proximitat personal dels candidats amb la gent, i naturalment en la distribució del nostre programa. Hem obert una nova plana web, en la qual podreu participar i estar al corrent de tot el que tenim preparat per a tu i per a la ciutat. Anima't a participar del canvi!

 
Escrit per krls el dia 10.5.07 | Enllaç permanent | 0 comentaris
04 maig 2007
Els 10 eixos programàtics de CiU a les eleccions municipals
D'aquí a 23 dies celebrem eleccions municipals. Seran les eleccions del canvi, les eleccions que han de contribuir a equilibrar la situació política en el conjunt del país i a facilitar l'alternança democràtica en aquelles ciutats, com la meva, en què fa 28 anys que manen els mateixos. Avui, els dos màxims dirigents de la federació Convergència i Unió, Artur Mas i Josep Antoni Duran, han presentat els 10 eixos programàtics per a les eleccions municipals. Us els transcric a continuació:
 1. Amb la participació : ciutats, viles i pobles participatius i compromesos. Farem avançar el municipi gestionant-lo conjuntament amb la societat civil.
 2. Amb el bon govern: volem recuperar el prestigi de la democràcia amb un govern centrat, dialogant, catalanista, modernitzador, actiu i responsable.
 3. Amb la seguretat: un dels reptes dels ajuntaments, és garantir la seguretat, perquè aquesta és condició sine quan non per a l?exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques.
 4. Amb la convivència i el civisme: farem complir els drets i els deures que tothom té vers la comunitat.
 5. Amb el progrés social: des d?habitatges, a llars d?infants i fins la gent gran. Sempre comptant amb la família com a pilar social.
 6. Amb la prosperitat: pobles, viles i ciutats amb empenta i iniciativa, vius econòmicament i en xarxa.
 7. Amb el joc democràtic net: gent honesta i transparent al servei de les persones.
 8. Amb la terra i el seu entorn: creixements ordenats i limitats. Els nostres pobles i ciutats no poden suportar-ho tot.
 9. Amb els nostres pobles, viles i ciutats: abans de res, la defensa del nostre municipi.
 10. Amb Catalunya: Catalunya ha de recuperar, des dels nostres municipis, l?orgull i el prestigi.

 
Escrit per krls el dia 4.5.07 | Enllaç permanent | 0 comentaris